Ja pots sol·licitar cita prèvia per al teu centre de salut gràcies a una app

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha presentat GVA +Salut, la nova aplicació mòbil oficial que permet sol·licitar cita prèvia per a acudir al centre de salut i la localització de recursos sanitaris per als usuaris.
Esta ‘app’ -disponible en la PlayStore per a dispositius Android i en l’AppStore per al sistema operatiu iOS- és la primera d’una sèrie de versions que, de forma progressiva, aniran incloent distintes millores i nous servicis per a relacionar-se amb el sistema sanitari a través de l’app.

GVA +Salut està dirigida a tots els usuaris de la Sanitat de la Comunitat Valenciana que desitgen tindre d’una manera fàcil l’accés a la sol·licitud, modificació i anul·lació de cites mèdiques en els seus centres de salut des del seu telèfon mòbil, podent triar un dels dos idiomes oficials. L’accés es realitza per mitjà de la introducció de les dades del número de la targeta sanitària i la data de naixement dels usuaris.

A través de la descàrrega de GVA +Salut es poden sol·licitar cites amb els professionals dels centres de salut així com consultar les mateixes, quedant les dades de cada targeta registrats per al seu reutilització en cites posteriors i disposant d’un sistema de seguretat amb contrasenya per a posteriors visites.

A més, l’aplicació permet introduir fins a quatre usuaris diferents, facilitant la gestió de les cites familiars a través d’un únic Smartphone. Este sistema oferix també la possibilitat de descarregar les cites al calendari i els justificants mèdics d’assistència en el propi dispositiu mòbil.

L’app disposa d’un geolocalizador que informa l’usuari de quin centre de salut i quin hospital li correspon, així com del tipus d’especialitats que estos oferixen.

Així mateix, l’aplicació també oferix la possibilitat d’una marcació ràpida per a posar-se en contacte tant amb el 016 com amb el servici d’emergències en el cas que siga necessari.
SMS de record per a no oblidar la cita amb el metge.

Junt amb  ‘l’app’, la consellera de Sanitat ha anunciat una altra novetat relacionada amb les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la sanitat.

Es tracta d’un nou servici que consistix en l’enviament de missatges de SMS als telèfons dels pacients amb el recordatori de la cita que tenen amb el seu metge, tant de Primària, Especialitzada (radiologia, per exemple). No es traslladaran dades de consultes que puguen resultar especialment confidencials, com és el cas de salut mental o salut sexual i reproductiva.

Els missatges s’enviaran 72 hores abans de la cita perquè els pacients no l’obliden sempre que la cita s’haja sol·licitat amb més d’un mes d’antelació. En el SMS s’indicarà la data i hora de la cita, el centre i el servici a què han d’acudir i un telèfon a què cridar per a anul·lar la cita en el cas que no puguen acudir.

Més informació ací.

Be Sociable, Share!