Campanya “El masclisme no fa vacances”

El nostre hospital se suma a la campanya impulsada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública  sobre “El masclisme no fa vacances” per a intensificar els protocols de detecció i ajuda a les víctimes de maltractament i violència de gènere en els centres sanitaris.

La consellera Carmen Montón demana als professionals que extremen l’atenció durant els mesos de vacances per a previndre possibles casos de violència de gènere i detectar com més prompte millor els símptomes sospitosos de situacions de maltractament.

L’experiència ens mostra que durant els mesos d’estiu la violència masclista s’incrementa” ha explicat Montón, que ha afegit que ” els maltractadors no fan vacances i el període estival és un moment especialment crític per a les dones que patixen violència de gènere”

Tal com ha explicat la consellera, la major convivència amb l’agressor a l’estiu es convertix en un factor que fa augmentar el risc d’agressions físiques i emocionals.

“Per això necessitem que els professionals dels nostres centres sanitaris intensifiquen més encara la seua alerta contra la violència de gènere i estiguen més vigilants”, ha assenyalat.

“No hi ha un perfil prototip de víctima, així que els professionals han de preguntar davant de qualsevol sospita”,  ha dit Montón, que ha subratllat que és des dels servicis d’urgències des d’on s’activen tots els recursos especialitzats, incloent-hi el Centre Dona 24 hores, servicis socials, Policia o Guàrdia Civil.

La consellera ha recordat que ja hi ha una campanya permanent i un protocol específic d’actuació per a la detecció precoç dels casos de violència de gènere, i per a la busca activa de casos entre les dones amb símptomes o lesions sospitoses.

El compromís de la Conselleria amb la violència de gènere es va ratificar el passat novembre amb la declaració de tots els centres de salut i hospitals com “Espais segurs i lliures de violència de gènere”, amb l’objectiu de transmetre a les dones un missatge clar de confiança en el sistema sanitari i els seus professionals.

“Les pacients confien en els que atenen directament la seua salut i necessiten que els nostres centres sanitaris siguen un lloc on troben refugi” ha reivindicat.

La consellera ha conclòs que “amb l’ajuda dels professionals sanitaris podem fer de la Comunitat Valenciana un lloc on s’assenten segurs i lliures de violència de gènere”.

Be Sociable, Share!