comisión conflictos

L’Hospital Provincial elabora una guia de bones pràctiques

L’Hospital Provincial de Castelló ha elaborat una guia de bones pràctiques i una declaració de principis a fi de garantir el respecte i tracte igualitari entre totes les persones que componen l’organització partint de la premissa que “cuidant la salut dels treballadors i treballadores es contribuïx a la millora de la qualitat i seguretat assistencial”, segons arreplega el document. Llegir

consejo gobierno

L’Hospital comptarà amb 89 milions d’euros de pressupost

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha aprovat el pressupost de l’hospital per a enguany, que ascendix a 88.925.000 euros, la qual cosa representa un increment del 6,95 per cent respecte al de l’exercici passat.

Del total del pressupost de l’hospital, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública aporta 60,8 milions d’euros i la resta procedix del Ministeri d’Administracions Públiques, que canalitza a través de la Diputació de Castelló. L’aportació de la Conselleria ha augmentat enguany en 2,2 milions d’euros en relació a 2016.

El pressupost contempla una inversió de 1,5 milions d’euros de la Conselleria per a l’adquisició d’un PET-TAC, un dels equips més útils per al diagnòstic i seguiment del càncer. Esta inversió permetrà als especialistes de Medicina Nuclear realitzar cada any 1.500 proves, el doble de les exploracions que actualment es realitzen amb una unitat mòbil en lloguer.

El nou equip s’ubicarà en l’ampliació de l’àrea oncològica que actualment s’està duent a terme i que estarà conclosa a la primavera. L’expansió del soterrani en 1.576 metres quadrats albergarà equips de tractament i diagnòstic del càncer. Així, comprendrà les dependències del Servici de Medicina Nuclear i els actuals equips de gammacàmeres. A més, la finalització d’estes obres permetrà que entre en funcionament la cambra hiperbàrica.

En breu el centre disposarà també d’un mamògraf digital i un làser d’holmi per al servici d’urologia que ja es troben en la recta final del procés d’adjudicació.

Cal recordar que a  totes estes inversions en tecnologia se suma el tercer accelerador del centre  finançat per  la Conselleria de Sanitat. El pròxim mes començarà la segona fase de la instal·lació, que consistix en el muntatge de la part generadora de radiació.

Este  nou equip  millorarà l’atenció al pacient perquè permet tractar un espectre més ampli de tumors incorporant noves tècniques a l’arsenal terapèutic de l’Hospital com la radioteràpia estereotáxica cerebral fraccionada i la radiocirugía. A través d’elles es podrà tractar tumors cerebrals i metàstasis cerebrals no susceptibles de cirurgia, amb la qual cosa es reduirà  el nombre de pacients que hauran de derivar-se a València per a este tipus de tractaments.

Totes estes inversions en l’adquisició de nous equips amb l’exemple de l’aposta de la Conselleria per situar  a l’Hospital Província en  un  referent provincial en el diagnòstic i tractament del càncer.

Procediment de bones pràctiques

Així mateix s’ha aprovat la guia de bones pràctiques i declaració de principis enfront de la violència interna per a garantir el respecte i tracte igualador entre totes les persones que formen part de l’organització, ja que cuidant la salut dels treballadors i treballadores es contribuïx a la millora de la qualitat i seguretat assistencial.

Nomenament

El Consell de Govern ha aprovat el nomenament d’Antonia Garrido com a nova directora econòmica del Consorci. Antonia Garrido és llicenciada en Dret, doctora cum laude per la Universitat Jaume I i compta amb el títol d’Especialista Universitari en Gestió de la Qualitat en les Administracions Públiques i els Servicis per la mateixa universitat. Fins ara ocupava el lloc de directora econòmica en l’hospital de la Magdalena i substituïx Sebastián Longas, a qui la conselleria de Sanitat agraïx la tasca exercida en el càrrec.

hp-cs-web

AVÍS IMPORTANT SOBRE LA PLATAFORMA DE CONTRACTACIÓ

El Consorci Hospitalari Provincial de Castelló publica ja les seues noves licitacions en la plataforma de contractació del Sector Públic www.contrataciondelestado.es

Els contractes publicats amb anterioritat en la plataforma de contractació de la Generalitat, seguiran amb la corresponent publicitat dels seus anuncis en eixa mateixa plataforma de la Generalitat.

Fachada oeste Hospital Provincial Castellón

Sanchís: “La proposta de l’informe de la UJI sobre mobilitat de treballadors és inviable”

El director gerent de l’Hospital Provincial de Castelló, Joaquín Sanchís, va manifestar hui en una reunió mantinguda amb els sindicats del centre que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública no es planteja la mobilitat de treballadors d’este centre a altres departaments com suggerixen els autors de l’informe de la Universitat Jaume I (UJI) i va assegurar que esta proposta és “inviable”. Llegir

hp-cs-web

L’Hospital dona compliment al mandat del TAL

El Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló va aprovar la modificació de la plantilla i relació de llocs de treball de l’hospital, que inclou la creació de 109 places a fi de posar fi a l’elevada taxa de temporalitat i els contractes irregulars que s’arrossegaven d’etapes anteriors. D’esta manera es dóna resposta a la solució que exigia el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) en una acta  a la que  no s’havia donat compliment i que pots consultar ací: acta-tal

hp-cs-web

L’Hospital ampliarà la seua plantilla amb la creació de 109 places

L’Hospital Provincial de Castelló ampliarà la seua plantilla laboral amb la creació de 109 places després d’un exhaustiu estudi de reordenació dels recursos humans  que atén a les necessitats assistencials reals de la província i garantix tant l’activitat assistencial del centre com l’estabilitat dels treballadors. Llegir

premios-trastornos-alimentarios

Premien dos estudis de l’Hospital Provincial sobre trastorns alimentaris

Els professionals de l’Hospital de Dia de Trastorns de l’Alimentació i del Programa de Trastorns mentals greus de la infància i adolescència del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló han obtingut dos dels tres premis del concurs de pòsters de les X Jornades Internacionals sobre trastorns de la conducta alimentària que se celebren a València. Llegir