Fachada oeste Hospital Provincial Castellón

Especialistes del Provincial analitzen els avanços del congrés americà d’oncologia

Els servicis d’Oncologia Mèdica de  del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i de l’Hospital Peset de Valencia  organitzen unes jornades que permetran analitzar les principals conclusions del 52é Congrés Anual de la Societat Americana d’Oncologia Clínica (ASCO), celebrat a Chicago (Illinois, EE.UU)) del 3 al 7 de juny.

Este congrés està considerat el més important de l’especialitat a nivell mundial i amb estes jornades es facilita que els especialistes valencians realitzen una actualització dels estudis més rellevants presentats en ASCO 2016, de forma quasi paral·lela a la seua celebració i en un temps rècord, utilitzant per a això les oportunitats que oferixen les noves tecnologies de la informació i comunicació.

Durant les jornades, especialistes d’oncologia de diversos hospitals de la Comunitat Valenciana (Provincial de Castelló, General de València, Doctor Peset, IVO, La Fe, Arnau de Vilanova, Clínic, Sagunt i Lluis Alcanyís de Xàtiva) exposaran els aspectes més destacats (highlights) presentats en el congrés americà en àrees com els tumors genitourinaris, melanoma, tumors ginecològics, càncer de mama, càncer de pulmó, de cap i coll, tumors gastrointestinals o càncer de còlon-recte.

Les reunions es realitzaran en dos vesprades consecutives i permetran acostar les discussions sobre els últims avanços en cures oncològiques, tractament, investigació, qualitat de vida i tecnologia que els més de 30.000 especialistes en càncer de tot el món reunits en ASCO 2016 han estat debatent esta mateixa setmana en el McCormick Place de Chicago davall el lema ‘El futur del pacient centrat en l’atenció i la investigació. Visió col·lectiva’.

“Per mitjà d’estes reunions anuals (enguany hem aconseguit la 11a edició), pretenem donar ràpida resposta a la demanda d’actualització sobre les novetats de l’esdeveniment científic oncològic més important de l’any que tenim els professionals. És fonamental que els especialistes coneguen els grans avanços del congrés i, a través d’estes jornades, s’aconseguix quasi alhora que es produïxen sense grans desplaçaments”, assenyala la doctora Inmaculada Maestu, cap del Servici d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

El doctor Santiago Olmos, membre del Servici d’Oncologia Mèdica del Provincial de Castelló i coorganizador de l’esdeveniment, manifesta que el lema de la reunió d’enguany “és la saviesa col·lectiva, el futur de l’atenció i investigació centrat en el pacient, quelcom que significa que el pacient està en el centre d’un sistema molt complex i hem d’intentar ajudar-li a través del seu viatge en l’atenció del càncer”.

Com a exemple, en ASCO 2016 s’han actualitzat els avanços que aporta la immunoteràpia en diversos tumors, principalment en melanoma i càncer de pulmó. A més, es referma el desenrotllament de biomarcadores i teràpies específiques sobre dianes moleculars per a aconseguir un tractament oncològic personalitzat.

Tal com destaca el doctor Olmos, alguns d’estos fàrmacs nous que estan demostrant eficàcia en els estudis presentats en el congrés americà d’oncologia, estan sent utilitzats en el Servici d’Oncologia de l’Hospital Provincial de Castelló en el context dels diferents assajos clínics actius.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *