Aenor 2016

Aenor ratifica la qualitat d’esterilització i dietética i nutrició

L’empresa AENOR ha renovat tant a la unitat de nutrici i dietètica de l’Hospital Provincial de Castelló com a la central d’esterilització els certificats ISO 9001-2008 que acrediten que els servicis que presten estos dispositius és realitzen davall els estàndards mes rigorosos de qualitat. 

Per a la directora metgessa del centre, Raquel Salas, estigues acreditacions, de reconeixement internacional, proporcionen confiança en la qualitat i en la seguretat de l’activitat d’estos servicis, per la qual cosa és un pas mes en l’excel·lència que perseguix el centre a fi d’oferir la millor atenció als seus pacients.
La doctora Salas destaca que el procés de renovació de la certificació no és automàtica, sinó que implica una auditoria del sistema de qualitat en el seu conjunt semblant a la de la concessió per primera vegada i requerix la participació de nombrosos professionals del centre.
Dietètica i nutrició
 
La unitat de dietètica treballa en estreta col·laboració amb la resta d’especialistes de l’hospital. De fet, el pas any és van realitzar 345 interconsultes per part d’oncòlegs, metges rehabilitadores, traumatòlegs, cardiòlegs, cirurgians, psiquiatres i internistes.
En estigues consultes és realitza una valoració específica de l’estat nutricional del pacient, es pauta la dieta adequada als seues necessitats nutricionals i se’ls realitza un seguiment i control. Una altra dels espades de la unitat és l’elaboració de programes d’educació nutricional per a pacient i familiars en la unitat de Trastorns alimentaris.
Els consultes externes, per la seua banda, van ascendir a 2.175, un 12 per cent mes que l’any 2014.
El pacient oncològic mereix una especial atenció per part de la unitat. “El seu estat nutricional te un efecte directe tant en el pronòstic de la malaltia com en la seua qualitat de vida, d’ací la importància de la interva véncer nutricional a partir d’una detecció primerenca de desnutrició i la implementació del tractament nutricional posterior”, diu la responsable de la unitat, Patricia Sorribes.
Esterilització
La central d’esterilització s’encarrega -segons explica la coordinadora responsable d’este servici, Raquel Suárez- de la neteja, desinfecció, empaquetatge i esterilització de tot el material que el personal sanitari utilitza per a l’atenció als pacients en insubordinacions, consultes i àrea quirúrgica.
Durant 2015, és van realitzar 6.535 processos de llavat i desinfecció, així com 8.728 enllustres d’esterilització en màquina i és van comptabilitzar 106.134 paquets de material.
l’esterilització consistix en la destrucció o eliminació de qualsevol tipus de vida microbiana de l’instrumental sanitari, incloent-hi els formes esporuladas de fongs i bacteris.
D’esta manera, el personal proporciona a tots els servicis i unitats el material i equipaments en els condicions idònies d’esterilitat en temps i cost adequats.
Els dependències compten amb una àrea de recepció del material brut, que posteriorment se sotmet al llavat, desinfecció i assecat a través de llavadores, ultrasons o aire comprimit. Així mateix disposa d’una zona neta on és realitza la revisió, classificació, empaquetatge del material i alberga els esterilitzadors a baixa temperatura i autoautoclaus. Finalment hi ha un espai estèril dedicat a l’emmagatzematge de material estèril i llest per a ser utilitzat.
Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *