Consell de Govern

Aproven el conveni que fa efectiva l’aportació de Sanitat per a l’accelerador

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha donat  un termini d’un mes a la Diputació de Castelló perquè transferisca els diners que es va comprometre a aportar per a l’adquisició d’un nou accelerador lineal per a l’Hospital Provincial de Castelló, el preu de licitació dels quals és de 3,1 milions d’euros.

Així ho ha explicat la consellera, Carmen Montón, que ha presidit la reunió del Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló. El dit òrgan de govern ha aprovat el pressupost del centre sanitari per a l’exercici de 2016, que ascendix a 83.146.900 euros (un 7,66% més que l’anterior).

Com a part del compromís adquirit per part de la Conselleria de Sanitat, Carmen Montón i el gerent del centre, Joaquín Sanchis, han firmat el conveni de col·laboració que regula els tràmits de la concessió de 1,6 milions d’euros destinada exclusivament a la compra del nou equip de radioteràpia, perquè els malalts de càncer de Castelló puguen rebre una atenció adequada. El conveni habilita el crèdit i fa efectiva eixa aportació econòmica amb càrrec a l’aplicació pressupostària 10.02.91.0000.412.22. línia de subvenció T7485000 ‘adquisició accelerador lineal’, dels Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2016.

“Nosaltres hem complit amb la nostra part”, ha assegurat la consellera. En este sentit, Montón ha recordat que el passat mes de novembre el Consell de Govern del Consorci va acordar per unanimitat finançar l’adquisició de l’accelerador a parts iguals entre la Conselleria de Sanitat i la corporació provincial.

“El que fa falta és que la Diputació estiga a l’altura de les circumstàncies i complisca la paraula donada”, ha reclamat Montón. La consellera ha explicat que la Conselleria de Sanitat ha anat solucionant cada un dels problemes que s’han plantejat en el centre, com els 124 contractes que finalitzaven al novembre, el fet de que no s’havien pogut fer substitucions des de novembre de 2014 o la llicència d’obres d’ampliació.

“Ara es tracta de veure si verdaderament la Diputació té la vocació d’acostar el muscle i contribuir que este hospital funcione. Però sobretot, ha de quedar clar que els diners no és ni de la Conselleria de Sanitat ni de la Diputació, és de les ciutadanes i ciutadans que paguen els seus impostos, i el que han de fer les institucions és col·laborar i no posar pals en la roda, perquè Castelló porta molt de temps esperant este accelerador”, ha afegit la consellera.

Cal recordar que del total del pressupost del Consorci, que supera els 83 milions d’euros, 69,27 milions d’euros són els que aporta la Conselleria de Sanitat, mentres que la resta correspon als fons que el Ministeri d’Administracions Públiques (MAP) dedica al centre sanitari, i és una quantitat consignada en els pressupostos per a atendre el gasto corrent para l’assistència sanitària, no per a gastar en inversió, com seria l’aportació per a l’accelerador.

En este sentit, Montón ha manifestat que la Diputació de Castelló ha incomplit el seu compromís institucional d’incrementar la seua aportació al Consorci per a finançar el 50% de l’accelerador, ja que la Diputació no inclou esta partida extraordinària per a adquirir l’equipament de radioteràpia.

En la reunió de hui s’ha aprovat també la Plantilla i Relació de Llocs de Treball del Consorci i s’ha modificat la relació de llocs de treball de funcionaris, a l’incloure la reclassificació del lloc d’administrador general amb una readaptació orgànica i funcional del dit ja que determina una rebaixa del 50% del complement específic. El dit complement retribuïx les condicions particulars dels llocs de treball en atenció a la seua especial dedicació, dificultat tècnica, incompatibilitats, responsabilitats, perillositat o penositat.

Activitat assistencial

La directora metgessa del centre, Raquel Salas, ha exposat el balanç de l’activitat assistencial en 2015. Salas ha destacat que en el període analitzat hi ha hagut 5,747 ingressos hospitalaris, 14.729 urgències, així com un total de 198,291 consultes externes i 6.944 intervencions quirúrgiques. El Consorci va atendre el passat any 1.584 nous pacients oncològics, la qual cosa representa un augment del 11,8%. L’activitat en els laboratoris del centre va incrementar un 5,9% i les proves de diagnòstic per la imatge van experimentar un creixement del 6,8%.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *