Comité d'experts en càncer de mamella

El Provincial i el General han constituït un comité de mamella

El Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i el departament de salut de Castelló han constituït el seu Comité de Mamella, que serà l’encarregat d’optimitzar l’assistència sanitària a les persones amb patologia mamària en la seua zona d’influència, a més dels recursos assistencials destinats amb este fi.

El nou comité unix els dos comités independents que, fins a la data, existien: un en el Consorci Hospital Provincial de Castelló i un altre en l’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS). Ambdós eren multidisciplinaris, però també compartien alguns dels seus membres, per la qual cosa la creació d’un únic permet millorar la qualitat assistencial.

Este organisme està compost per aquells professionals dedicats al procés diagnosticoterapèutic de pacients amb alteracions mamàries, per la qual cosa entre els seus membres, actualment 23, es troben especialistes d’oncologia radioteràpica, oncologia mèdica, radiodiagnòstic, salut pública, psicooncología, cirurgia general i digestiva, cirurgia plàstica, anatomia patològica i medicina nuclear. A més, participen professionals de la unitat de garbellament.

Entre els seus objectius, a més del ja citat d’optimització de l’assistència a les pacients amb patologia mamària, es troben els de promoure la investigació en este camp i promoure la docència i formació, així com organitzar cursos, congressos i quantes activitats es consideren adequades.

 Este Comité, que es reunirà una vegada a la setmana, debatrà els casos de totes les pacients en procés de diagnòstic, ja diagnosticats o tractats de càncer de mama la seua zona d’influència, i independentment de que es troben en el Consorci Hospital Provincial de Castelló o l’Hospital General Universitari de Castelló. A més, també veurà aquells casos que no corresponguen a càncer de mama però que estiguen relacionats amb ella (patologia benigna, controls, etc.).

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *