Estudiants de Ceisal en l'Hospital Provincial

Estudiants d’auxiliar d’Infermeria coneixen en l’Hospital Provincial la importància de l’esterilització

 

Estudiants d’auxiliar d’Infermeria del centre d’estudis Ceisal han fet hui una visita guiada per les instal·lacions de la central d’esterilització del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló per a conéixer la importància que l’esterilització té per al bon funcionament d’un centre hospitalari.

Esta activitat s’emmarca en el programa docent de l’hospital a fi que els estudiants coneguen el treball que desenvoluparan en un futur, explica el coordinador de Docència, Josep Chiva, el qual puntualitza que, amb esta visita en concret, els alumnes prenen consciència de la importància d’una de les principals àrees com és la neteja, el manteniment i la preparació del material instrumental d’ús clínic i quirúrgic de les distintes unitats per estar en condicions idònies.

Així, la central d’esterilització s’encarrega, segons va exposar als alumnes la coordinadora responsable d’este servici, Raquel Suárez, de la neteja, desinfecció, empaquetatge i esterilització de tot el material que el personal sanitari utilitza per a atendre els pacients en plantes, consultes i àrea quirúrgica.

Balanç d’activitat

Durant el 2015, es van realitzar 6.535 processos de llavat i desinfecció, com també 8.728 cicles d’esterilització en màquina, i es van comptabilitzar 106.134 paquets de material.

“L’esterilització consistix a destruir o eliminar qualsevol tipus de vida microbiana de l’instrumental sanitari, incloent-hi les formes esporulades de fongs i bacteris”, va detallar Suárez, la qual va afegir: “d’esta manera, el personal proporciona a tots els servicis i unitats el material i els equipaments en les condicions idònies d’esterilitat en temps i cost adequats”.

Les dependències disposen d’una àrea de recepció del material brut que, posteriorment, se sotmet al llavat, desinfecció i assecat a través de llavadores, ultrasons o aire comprimit. Així mateix, té una zona neta on es realitza la revisió, la classificació, l’empaquetatge del material i alberga els esterilitzadors a baixa temperatura i autoclaus. Finalment, hi ha un espai estèril dedicat a l’emmagatzematge de material estèril i llest per a ser utilitzat.

L’empresa AENOR ha renovat recentment tant a la Unitat de Nutrició i Dietètica de l’Hospital Provincial de Castelló com a la Central d’Esterilització els certificats ISO 9001-2008, que acrediten que els servicis que presten estos dispositius es realitzen sota els estàndards més rigorosos de qualitat.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *