nuevo acelerador lineal

El nou accelerador entrarà en funcionament el 4 de desembre

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat hui que el nou accelerador del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló entrarà en funcionament el pròxim 4 de desembre.
L’equip, que ha suposat per a la Conselleria una inversió de 3,1 milions d’euros,  ha sigut dissenyat per a millorar l’atenció al pacient i tractar un espectre més ampli de tumors incorporant noves tècniques a l’arsenal terapèutic de l’Hospital.

La consellera ha visitat hui les instal·lacions del Provincial, on els facultatius dels servicis d’oncologia radioteràpica i radiofísica han explicat les característiques del nou accelerador.

Carmen Montón  ha mostrat la seua satisfacció al comprovar que el compromís que va adquirir amb la ciutadania castellonenca ja és una realitat. “La compra d’un nou accelerador era una necessitat assistencial i requeria una solució urgent com la que ha donat  la conselleria”, ha comentat la consellera, qui ha destacat que pròximament entraran en funcionament nous equips com un Pet-Tac i una gammacàmera que dotaran a l’hospital d’equips d’avantguarda per al diagnòstic i tractament del càncer i ho van a situar al primer nivell.

“Totes les inversions en l’adquisició de nous equips i infraestructures són l’exemple de l’aposta de la Conselleria per situar  a l’Hospital Província en  un  referent provincial en l’àmbit de l’oncologia”.

El nou accelerador, denominat Versa HD, permet l’aplicació de tècniques com la radioteràpia estereotáxica cerebral fraccionada i la radiocirugía. A través d’elles es podrà tractar tumors cerebrals i metàstasis cerebrals no susceptibles de cirurgia, amb la qual cosa es reduirà  el nombre de pacients que hauran de derivar-se a València per a este tipus de tractaments.

Este  accelerador es caracteritza per modelar el feix de radiació i la forma del tumor amb gran precisió. A més, oferix noves capacitats que no sols augmenten les possibilitats terapèutiques sinó que també  incorpora la dosimetria portal (és el segon equip a Espanya d’estes característiques) el que representa una millora addicional en la seguretat d’este tipus de tractaments, perquè permet mesurar en temps real que la dosi de radiació administrada es complix amb la màxima precisió.

Este equip, a més, permet realitzar un nombre més gran de tractaments de radiocirugía extracranial, que fins ara estaven limitats al disposar únicament d’un equip dotat d’esta capacitat. Estos tractaments cada vegada tenen més indicacions en tumors primaris de pulmó o metàstasis hepàtiques o ganglionars.

Cal recordar que el Consell ha aprovat recentment la licitació dels equips oncològics inclosos en el protocol firmat amb la Fundació Amancio Ortega, que inclou un nou accelerador per al Provincial que reemplaçarà a l’equip més antic del centre.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *