El Provincial organitza la III Jornada multidisciplinària de càncer de mama

 El Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Provincial de Castelló ha organitzat en col·laboració amb la Fundació del centre la tercera edició de la jornada multidisciplinària de càncer de mama, en la que un centenar d’especialistes de la província es reuniran per a abordar els avanços en el tractament i diagnòstic d’esta malaltia.

La jornada, que se celebrarà el pròxim 31 de març en la Diputació, comptarà amb la participació de professionals sanitaris de totes les especialitats implicades en el diagnòstic i tractament del càncer de mama com a oncologia mèdica, radioteràpia, cirurgia, medicina nuclear, radiodisgnòstic i anatomia patològica, entre altres.

També l’imprescindible paper de la infermeria  en l’atenció a pacients amb càncer de mama s’abordarà en la trobada.

La província de Castelló compta amb tres comités de patologia mamària. Amb la jornada es pretén que el maneig de les pacients siga el més uniforme possible en tota la província. Així, “l’objectiu d’esta trobada és actualitzar i arribar a un consens sobre  el tractament multidisciplinari de càncer de mama a fi de coordinar i homogeneïtzar la pràctica clínica”, explica el doctor Eduardo Martínez de Dueñas, membre del comité organitzador.

Este tipus de càncer és el més freqüent en dones. El passat any es van diagnosticar a la província de Castelló uns 320 nous casos, dels que 5 van ser barons.

Per al seu abordatge és imprescindible la coordinació entre professionals, el treball en equip i l’organització d’unitats funcionals com a comités perquè  “s’obtinguen els millors resultats amb els recursos disponibles”, destaca el doctor.

Els notables progressos aconseguits en la tecnologia diagnòstica, els estudis genètics i la biologia molecular junt amb els programes de diagnòstic precoç constituïxen la millor arma que es pot oferir a les pacients de càncer de mama, conclou l’especialista.

Be Sociable, Share!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *