Braquiteràpia prostàtica

braquiterapia prostata hospital provincial

Braquiteràpia per a tractaments de pròstata

Els especialistes en Urologia i Oncologia del nostre centre apliquen amb èxit un dels tractaments més avançats que existixen en l’actualitat contra el càncer de pròstata, una malaltia amb elevada incidència entre els hòmens d’edat avançada.

La tècnica, denominada braquiterapia amb llavors de Iode-125 en temps real, és un procediment aconsellat en els casos en què el tumor està molt localitzat i ha sigut detectat precoçment, la qual cosa representa el 20 per cent dels pacients de càncer de pròstata diagnosticats.

El tractament té un percentatge de curació del 97 per cent i uns efectes secundaris per al pacient molt menors que els d’altres tractaments. De fet, l’evolució dels hòmens que s’han sotmés al tractament és favorable.

Els especialistes implanten en l’interior de la glàndula sexual masculina, després de la detecció de la presència del tumor per mitjà d’una ecografia transrectal, uns xicotets fragments metàl·lics –denominats llavors- que emeten una baixa energia.

Estes radiacions de les llavors ataquen al tumor localitzat en l’interior de la càpsula prostàtica i no afecten els òrgans veïns. L’endemà de la sessió, el pacient ja rep l’alta mèdica i no precisa aïllament com ocorre amb altres tractaments.