Campanyes

campañas oftalmología hospital provincial

CAMPANYES DE PREVENCIÓ

Campanya de prevenció de l’ambliopia

L’Hospital Provincial du a terme una campanya de prevenció de l’ambliopia dirigida als alumnes de 2n i 3r d’Educació Infantil i 1r d’Educació Primària.

L’ambliopia consistix en la pèrdua parcial o total de la visió d’un ull, o inclús d’ambdós, a causa de factors visuals no detectats o corregits en l’etapa de la infància.

Els especialistes destaquen la importància de la realització d’este examen als xiquets, ja que un diagnòstic precoç i l’èxit del seu tractament depén, precisament, de la precocitat del diagnòstic, ja que els primers anys de vida són fonamentals per al desenrotllament de la visió.

Els centres escolars que desitgen participar en esta campanya han de remetre la seua sol·licitud a:

Direcció del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló
Avda. Dr. Clará, 19
12002 Castelló

Campanya de prevenció del glaucoma

La Fundació de l’Hospital Provincial du a terme tots els anys una campanya de prevenció del glaucoma.

La prova que es realitza a les persones que participen en esta iniciativa servix per a detectar precoçment el glaucoma, una patologia que afecta a l'u per cent de les persones de més de 40 anys i que consistix en l’augment de la pressió intraocular per falta de drenatge de l’humor aquós, la qual cosa produïx lesions en el nervi òptic amb problemes en la visió que poden arribar a produir ceguera si no es detecta a temps.

Si l’optometrista que du a terme les revisions detecta casos en què la tensió ocular és elevada, les persones són remeses al Servei d’Oftalmologia del Consorci per a realitzar-se un examen exhaustiu i seguir el tractament adequat.

En quasi tots els casos el glaucoma és asimptomàtic, per la qual cosa els especialistes aconsellen comprovar la tensió ocular cada quatre o cinc anys a aquelles persones majors de 39 anys i cada un o dos anys a aquelles que tinguen més de 50 o posseïsquen antecedents familiars.