Preguntes freqüents

Hospital provincial

PREGUNTES FREQÜENTS

L’Hospital Provincial és públic?

Sí. El Consorci Hospitalari Provincial de Castelló és un centre públic. Hi ha determinats servicis que no cobrix el Sistema Nacional de Salut que el centre oferix com les proves d’esforç del Servei de Medicina Esportiva.

Per a obtindre informació sobre el cost d’estos servicis contacte amb el departament de Facturació (Tel. 964 354 327).

Com puc conéixer el metge especialista que em correspon?

Cada pacient té un metge especialista assignat. Esta informació figura automàticament en el volant que entrega el metge d’Atenció Primària quan remet a l’especialista.

Si li correspon un metge especialista del nostre centre, nosaltres contactarem amb vosté per a informar-li de quan té la primera cita.

Puc sol·licitar un canvi d’especialista?

Sí. El Decret 37/2006, de 24 de març, del Consell de la Generalitat regula la lliure elecció de facultatiu i centre. Amb la proposta del metge de família es pot realitzar el tràmit en qualsevol Servei d’Atenció i Informació al Pacient (SAIP).

Si la sol·licitud és denegada, haurà de transcórrer el termini de sis mesos per a poder realitzar un altre canvi d’especialista.

Es pot sol·licitar un canvi d’especialista dins del mateix centre?

Sí. Es pot sol·licitar el dit canvi al cap del servei que li atén. El tràmit que s’ha de seguir és el mateix que per al canvi d’especialista extern, però en este cas indicant que es tracta d’un canvi intern.

La sol·licitud es realitzarà des del SAIP. En cas d’acceptació o denegació el propi centre li’l comunicarà a l’interessat.

Quan puc exercir el meu dret a una segona opinió?

El dret a la segona opinió mèdica ve regulat pel Decret 86/2009, de 19 de juny, del Consell. Si desitja una segona opinió, acudisca al SAIP perquè li informen del procés i de la documentació que ha d’aportar.

Puc sol·licitar còpia de la meua història clínica?

Tot pacient té dret a obtindre còpia de la seua història clínica en les condicions establides per la Conselleria de Sanitat, però ha de tindre en compte que cada centre d’especialitats o hospital té la seua pròpia història clínica física. En el Consorci, este tràmit es realitza en el Servei d’Admissió Central, situat en el vestíbul principal.

Puc sol·licitar una còpia de les meues proves analítiques o exploracions?

És una documentació que forma part de la història clínica i ha de seguir el mateix tràmit que per a l’obtenció de la resta de la història. Pot sol·licitar la còpia —egudament identificat— en el Servei d’Admissió Central.